09.11.2023.године, у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, ОШ „Јован Јовановић Змај“, из Хајдучице посетили су припадници Полицијске станице МУП-а Панчево, ПС Пландиште као и припадници сектора за ванредне ситуације Ватрогасно спасилачке јединице Пландиште како би учествовали у активној едукативној, демонстративној представи.
Наиме, ученицима је приказана полицијска опрема, одржано је прадавање о делатностима којима се баве припадници саобраћајне полиције, ученици су упознати са прописима саобраћаја, приказана им је унутрашњост возила, ватрогасног камиона и полицијског аутомобила, звучни и светлосни сигнали за узбуну приликом пожара и оглашавање сирене приликом кретања на интервенцију. Ученици су самостално пуштали воду и пену и испробавали заштитно одело, прслук, шлем и упознали се са неопходним алатом који помаже нашим предавачима у раду.
Веома узбудљив дан за ученике у ОШ „Јован Јовановић Змај“, у Хајдучици, реализован у циљу поштовања прописа, стицања нових знања и сналажења у ванредним ситуацијама. Захваљујемо се господи едукаторима на издвојеном времену.