Да право свако – дете ужива лако је слоган овогодишње Дечје недеље. Прослава јубилеја 30 година Конвенције о правима детета и у ОШ“Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици ће бити обележена кроз разне активности ученика и наставника.

Први дан Дечје недеље, понедељак, 07.10.2019. резервисан за разговор о дечјим правима кроз ЧОС и ЧОЗ радионице, као и кроз презентацију права и обавеза ученика Ђачког парламента својим млађим другарима.

Други дан Дечје недеље, уторак, 8.10.2019. радионица “Цртам, сликам, шарам” и осликавање школског дворишта ОШ “Јован Јовановић Змај” у Хајдучици и Старом Лецу кредама у боји. Други, сунчан дан Дечје недеље проведен на свежем ваздуху уз дружење и стварање.

Трећи дан Дечје недеље, среда, 9.10.2019. СПОРТСКИ ДАН. Ученици и наставници ОШ“Јован Јовановић Змај“ из Хајдучице су уживали у спортским играма у организацији и реализацији Спортског савеза и Црвеног Крста из Пландишта. Сви тркачи млађег узраста су награђени мајцом. Најбољима су додељене  статуе, а победници старијих разреда награђени су и мајцом и статуом. Још један успешан вид подстицања на fer-play игру, такмичарски дух и дружење.

Четврти дан Дечје недеље, 10.10.2019.у оквиру Дечје недеље, у ОШ”Јован Јовановић Змај” у Хајдучици, креативна и веома успешна ликовна радионица.

11.10.2019. године, петак, 5.дан овогодишње Дечје недеље, праћен низом активности у ОШ“Јован Јовановић Змај“, у Хајдучици. Ученици првог циклуса и њихови учитељи угостили на пажљиво осмишљеној приредби поводом свечаног пријема ђака првака у Дечји савез, своје најмилије. Обиље песме, игре и сценског наступа наших најмлађих, никог није оставило равнодушним. Показатељ су громогласни аплаузи. Ученици другог циклуса учествовали у едукативној радионици „Правила понашања у превозном средству – аутобусу“, у организацији и рализацији Ђачког парламента и педагога.