Дечја недеља

Прва недеља у октобру, у целом свету, па и код нас посвећена је деци и обележава се као Дечја недеља. Ове године мото Дечје недеље гласи:

„МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО“ – за одрастање без насиља

Понедељак – први дан ове недеље у свим разредима наше школе посвећен је разговору наставника и ученика о правима и обавезама у циљу што бољег разумевања свог места у друштву као и одговорности према истом. Ученици су имали прилику да се упознају са Букваром дечјих права. У уторак су ученици нижих разреда учествовали у радионици на тему „Јесен“, где су показали своју креативност и маштовитост у изради малих уметничких дела од лишћа, картона, сламчица, хамера и осталих  материјала. Среда је био дан резервисан за спортске активности. Дан спортских такмичења! У школском дворишту организоване су „Игре без граница“. Учествовали су ученици нижих разреда и забавиштанци. Уз радост, смех и игру, показали су спортски дух и осећај за ферплеј игру у спретности на полигону, провлачења кроз обручеве, игру са чуњевима, лоптом и пењању. У четвртак су ученици нижих разреда као и њихови другари из вртића осликавали школско двориште кредама у боји. Мотиви су били по жељи, везани за породицу и другарство. У холу школе реализована је и изложба дечјих радова на тему „Моја породица“. Изложбу су приредили ученици нижих разреда, као и малишани из дечјег вртића. Петак је, већ традиционално, резервисан за свечану приредбу поводом пријема ђака првака у Дечји савез. Ученици нижих разреда,са својим учитељима и васпитачима су, уз песму, игру и рецитал,приредили пригодан програм и свечано увели ученике првог разреда у Дечји савез. Прваци су на поклон добили беджеве и добродошлице, а на крају су почашћени слаткишима.

И ова Дечја недеља је протекла радно, са великим бројем активности, али уз обиље смеха, дружења и лепог расположења. Слике можете погледати у галерији испод.