Активности у току Дечије недеље

Понедељак, 02.10.2023.године, почетак овогодишње Дечије недеље под слоганом „Велико срце деце Србије”, ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици, посетили су припадници Полицијске станице Пландиште као и припадник Ватрогасно спасилачке јединице Пландиште како би у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ одржали ученицима активна предавања на обострано задовољство. Теме о којима се разговарало су биле „Безбедност деце у саобраћају“ и „Безбедност деце у ванредним ситуацијама“, а активна конверзација између ученика и предавача је реализована путем презентација под слоганима „Мој друг саобраћајац и ја учимо азбуку безбедности“ и „Не плашим се да кренем на пут јер опрез ми је најбољи друг“. Ученици су такође, имали прилику да одиграју квиз Kahoot и заслужено буду награђени беџевима „Заједно и безбедно кроз детињство”.
Захваљујемо се гостима предавачима на издвојеном времену и бризи за сигурно одрастање наших ученика.

Наставак активности у оквиру Дечије недеље, традиционалне манифестације која се одржава сваког октобра у целом свету и представља најзначајнији национални догађај посвећен деци. У ОШ „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици, 03.10.2023.године, дан резервисан за реализацију ликовне радионице у сарадњи са децом предшколског узраста на тему „Велико срце деце Србије”, а све у циљу развијања дечијег стваралаштва, креативности, способности и вештина.

04.10.2023.год. трећи дан Дечије недеље, највеће националне манифестације за заштиту дечијих права је протекао и у ОШ “Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици као и у ИО школе Стари Лец у сјајном расположењу. Ученици првог циклуса и предшколци су посетили КОЦ “Вук Караџић”, у Пландишту у чијој су организацији и реализацији имали прилику да погледају представу “Мајстор Марио, снове остварио.
Ученици другог циклуса су уживали у „Џуманџи” филмској пројекцији током 5. и 6. часа као и у креативним активностима радионичарског типа у циљу развијања толеранције, хуманости и емпатије.
Четвртак, 05.10.2023.године, четврти дан највеће националне манифестације Дечија недеља, протекао је у знаку спорта.
Наиме, ученици оба циклуса ОШ „Јован Јовановић Змај” из Хајдучице као и ИО школе Стари Лец остварили су учешће у школској, спортској активности „Трка за срећније детињство”, реализованој у организацији Црвеног крста и Спортског савеза општине Пландиште.
Трка је реализована у циљу развоја бољег физичког и менталног здравља, развијања тимског духа и ферплеја.
Учесници су награђени пригодним наградама и мајцама, а најуспешнији признањима.
Завршне активности у оквиру Дечије недеље у ОШ „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици као и у ИО школе Стари Лец. Свечани пријем ђака првака у Дечији савез и додела беџева и ручно израђених играчака за ученике првог циклуса, од старијих другара, цртање кредама у школском дворишту и маскенбал у Старом Лецу. За ученике другог циклуса традиционално је реализована Ликовна колонија на којој су учешће узели поред наших ђака и ученици других школа.
Велики број завршних активности реализован је у циљу развоја дечијег стваралаштва, креативности, изражавања, способности, вештина, развијања другарства, осећаја за пружање помоћи као и солидарности и емпатије вршњацима.