05.10.2020. обележен почетак овогодишње Дечје недеље и у Ош „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици, под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа”, стих књижевника чије име наша школи носи. Ученици првог циклуса су се кроз организоване радионице подсетили дечјих права и обавеза, а ученици другог циклуса су радионице о хуманости и солидарности реализовали на часовима одељенског старешине.

06.10.2020. други дан у оквиру Дечје недеље, у Ош „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици реализоване активности на тему „Кад би мени дали један дан, ја га не бих потрошио сам.” Ученици првог циклуса су осликавали кишобране и заједничке плакате порукама другарства, хуманости, сарадње и подршке.

07.10.2020. Среда, трећи дан у оквиру овогодишње Дечје недеље, у Ош „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици, обележен низом пригодних активности на задовољство учесника. Ученици су остварили учешће у ликовном и литерарном конкурсу на теме: „Деца и заштита животне средине” и „Зашто волим Србију?” и у радионици оснаживања другарства под називом „Поклон другу”, а ученици другог циклуса су показали умеће играња стоног тениса на турниру реализованом у холу школе.

08.10.2020.Четврти дан у оквиру Дечје недеље, у ОШ „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици, резервисан за уживање у пројекцијама филмова о пријатељству. „Подељена срећа, два пута је већа!” Другарство, хуманост, сарадња и подршка као највеће животне вредности које негујемо. 👫👬👭

09.10.2020. Пети дан овогодишње Дечије недеље, у ОШ „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици и у подручном одељењу у Старом Лецу, обележен је низом активности. Реализовано је осликавање школског дворишта кредама у боји, а затим је уследило  уређење и озелењавање  школског дворишта садњом дрвећа. Обезбеђене су саднице јавора, јасена, бреста, храста и кестена у сарадњи са локалном самоуправом.  Саднице су донација Удружења „Вид” из Велике Греде, а све у циљу подизања нивоа свести код ученика о проблемима и важности очувања животне средине као и значаја другарства, хуманости и сарадње. 👭👬👫