У ОШ„Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици, 4.октобра, традиционално отворена овогодишња манифестација Дечја недеља под слоганом „ Дете је дете да га волите и разумете”, нашег истакнутог песника Љубивоја Ршумовића, и трајаће до 10. октобра 2021. године. Први дан најрадосније недеље у години обележен је низом активности ученика и наставника, у циљу промовисања дечјих права, толеранције, солидарности и уважавања различитости.

5.10.2021.други дан Дечије недеље, у ОШ „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици обележен радно. „Кућицом пријатељства” и низом порука подршке, пријатељства и мноштвом осталих занимљивих активности, ученици су искористили прилику да остану у средишту друштвених настојања, да буду здрави и срећни као и да промовишу дечја права, толеранцију и солидарност на делу.

6.10.2021.Трећи дан националне манифестације Дечја недеља, наставак промовисања важности примене свих постојећих механизама за квалитетно и здраво одрастање деце у различитим околностима.
Данас, на радост ученика ОШ „Јован Јовановић Змај” реализована „Трка за срећније детињство”, у организацији и сарадњи Спортског савеза, канцеларије за младе и Црвеног крста Пландиште. Акција је реализована у Хајдучици и Старом Лецу под слоганом „Имамо циљ-дођи на старт”, а учешће су узели сви ученици од 1-8.разреда. Први циклус је на поклон добио мајице, а за најуспешније такмичаре су обезбеђена признања у виду пехара и мајица са логом трке.

7.10.2021.године, четврти дан Дечје недеље, у ОШ „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици, протекао је такође у радној атмосфери. Ученици првог циклуса су учествовали у креативној радионици „Дете”, у којој су по узору на истоимене стихове Љубивоја Ршумовића, стварали сопствене креације. Други циклус је на часовима биологије реализовао едукативну, еколошку радионицу „Рециклажа”, промовишући очување природе и заштиту животне средине.

8.10.2021. у ОШ „Јован Јовановић Змај”, у Хајдучици и подручном одељењу у Старом Лецу, резервисан за реализацију ликовне радионице на тему пријатељства, солидарности и пружања подршке онима којима је најпотребнија и креативност на делу цртања кредама у боји, осликавања школског дворишта. Овонедељним активностима ученици наше школе, дајући свој допринос најрадоснијој светској манифестацији, Дечја недеља, још једном поручују: „Дете је дете, да га волите и разумете.”